15 Haziran 2026, Pazartesi 15:11
Son Dakika | GÜNCEL

ABD Büyükelçisi Tom Barrack'tan Erdoğan'a Barış Mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD-İran barış mutabakatıyla ilgili açıklamalarını olumlu bulduğunu belirtti. Barrack, diplomasi ve bölgesel gerilimlerin azaltılması konusundaki desteklerini ifade etti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye- Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı ABD-İran barış mutabakatı hakkında yaptıkları değerlendirmeyi alıntılayarak teşekkür etti.

Büyükelçi Barrack, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgedeki gerilimi azaltma ve diplomasiye olan desteğine vurgu yaparak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barış arayışlarına ve bölgede gerginliklerin düşürülmesine olan katkılarını takdirle karşılıyoruz. Bir millet, diyalog, ortaklık ve güvenlik için taahhütlerde bulunduklarında ilerleme sağlanır” şeklinde bir mesaj paylaştı.

Barış Mutabakatına Destek

Barrack, Erdoğan'ın yaptığı paylaşımda, ABD ve İran arasındaki mutabakatın bölgedeki barış için önemli bir adım olduğuna yer verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin barış ve istikrar sağlama konusundaki çabalarını sürdüreceğini vurgulayarak, ara buluculuk çabaları için Pakistan’a, diplomatik destek için de Katar ve Suudi Arabistan’a teşekkür etti.