27 Temmuz 2026, Pazartesi 01:50
Son Dakika | GÜNCEL

Adıyaman'da 40 Derece Sıcaklık Asfaltı Eritti

40 dereceyi bulan hava sıcaklığı, Adıyaman-Gölbaşı kara yolunun Şambayat beldesi yakınlarındaki asfaltı eritti. Sürücüler ve yayalar, yumuşayan zemin nedeniyle zorluklarla karşılaştı.

Adıyaman'da hava sıcaklıkları mevsim normlarının üzerine çıkarak 40 derecelere ulaştı. Bu aşırı sıcaklık, Adıyaman-Gölbaşı kara yolunun Şambayat beldesi yakınlarında yaklaşık 3 kilometrelik bir alanın asfaltını yumuşattı.

Özellikle öğle saatlerinde etkisini artıran sıcaklık, asfalt üzerindeki ziftin dış yüzeye çıkarak zemin olumsuz hale getirmesine yol açtı. Bu durum, hem sürücüler hem de yayalar için büyük sorunlar oluşturdu.

Yumuşayan asfalt, araç lastiklerinin iz bırakmasına sebep olurken, yürümek zorunda kalan bazı vatandaşlar ziftin ayakkabılarına yapışmasıyla karşı karşıya kaldı. Yetkililer, bu tür hava koşullarında dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor.