Belçika'nın Antwerp kentinin Linkeroever bölgesinde, 10 katlı bir binanın 8'inci katında meydana gelen korkunç yangın, Avrupa'nın merkezinde büyük bir trajediye neden oldu. Yangının yerel saatle 09.53'te başladığı bilgisi elde edilirken, bölgeye hızlı bir şekilde çok sayıda itfaiye ve acil sağlık ekibi sevk edildi.
ÖLÜ VE YARALI SAYISI TAHMİN EDİLEMİYOR
Yetkililer, yangın sonucunda birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığını bildiriyor. Ancak, can kaybı ve yaralı sayısı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.
200 KİŞİ TAHliye EDİLDİ
Olay sırasında binada yaşayan 200'den fazla kişi tahliye edilirken, yerel halktan pencereleri, kapıları ve evlerindeki havalandırma sistemlerini tamamen kapatmaları istendi. Yangının nedeninin belirlenmesi amacıyla şu anda olay yerinde çalışmalar sürüyor.