27 Mayıs 2026, Çarşamba 23:21
Son Dakika | GÜNCEL

Bursa'da Ceviz Büyüklüğündeki Dolu Yağışı Panik Yarattı

Bursa'nın Keles ilçesindeki Issızören Mahallesi'nde ceviz büyüklüğünde yağan dolu, evlerin camlarını kırma noktasına getirirken, vatandaşlar panik içinde korunma yolları aradı.

Bursa'nın Keles ilçesi Issızören Mahallesi, ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı ile beyaza büründü. Şiddetli dolu yağışı, sakinlerde büyük bir endişeye yol açarken, birçok evin ve aracın camları zarar görmekten kurtulamadı.

Yağışın etkisinin hızla arttığı anlarda, mahalle sakinleri araçlarını ve hayvanlarını koruma çabası içerisine girdi. Dolu tanelerinin boyutları dikkat çekerken, bazı vatandaşlar bu korkutucu anları cep telefonlarıyla görüntülemeyi ihmal etmedi.

Bölgede zarara uğrayan alanlar arasında tarım arazileri ve meyve bahçeleri de yer alıyor. Özellikle kiraz ağaçlarının çiçeklerinin dolunun etkisiyle döküldüğü biliniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dolu yağışına ilişkin 'Sarı Kodlu' alarm vererek, bu hafta boyunca dolu yağışlarının devam edeceği uyarısında bulundu.