Yasemin, 2017 yılında eşini kaybettikten sonra eğitimine yeniden odaklanmaya karar verdi. 59 yaşında tamamladığı yarım kalan lise eğitiminin ardından üniversite sınavına girdi ve yükseköğrenime adım attı. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nda Turizm Seyahat bölümü ile başladığı üniversite hayatında, Anadolu Üniversitesi'nde Adalet, Halkla İlişkiler ve Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Ayrıca GAÜN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bankacılık bölümünden de diplomasını alarak eğitimine devam etti.
Gazetecilik bölümünde hızlı bir ilerleme kaydeden Yasemin, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden de mezun olup Gazetecilik eğitimini fakülte ikincisi olarak tamamladı. Bu yıl, 7 üniversite diplomasına bir yenisini eklemek için yeniden sınavlara katıldı.
Yasemin, ders çalışma molalarında hobi olarak darbuka ve bendir çaldığını dile getiriyor. 2026 YKS’ye girerek yapay zeka alanında eğitim alma hedefini belirleyen Yasemin, bu alandaki gelişmeler hakkında torunlarıyla sohbet edebilmek istediğini ifade etti. Ayrıca, Adalet bölümünü tamamladıktan sonra hukuk eğitimi almayı da planlayan Yasemin, 17 Temmuz’da yapılacak Dikey Geçiş Sınavı’na girmek üzere hazırlık yapıyor.
Çocuklarının eğitim sürecinde en böyük destekçisi olduklarını belirten Yasemin, gençlere hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye ediyor. Başarıya giden yolda azim ve kararlılığın önemine dikkat çeken Yasemin, "Gençler için asla geç kalmış değil. Azmin elinden kurtulamaz hiçbir şey. Hayat çok kısa, lütfen çalışmaya devam etsinler." diyerek mesajını tamamlıyor.