27 Mayıs 2026, Çarşamba 22:27
Son Dakika | GÜNCEL

Fethiye Belediye Başkanı Karaca'ya Yapılan Silahlı Saldırıda Altı Şüpheli Tutuklandı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın Akarca Mahallesi'ndeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıya yönelik yürütülen soruşturmada, 6 şüpheli tutuklandı. Daha önce adliyeye sevk edilen 4 şüpheliye ek olarak 2 yeni zanlı daha gözaltına alındı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın Akarca Mahallesi'ndeki ikameti önünde silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma derinleştirildi. Saldırı sonrası gözaltına alınan 4 şüpheli, dün sabah Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi. Takip eden süreçte, 2 şüphelinin daha yakalanmasıyla toplam tutuklu sayısı 6'ya ulaştı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OLAYIN DETAYLARI

23 Mayıs'ta, Saldırı sırasında maskeli bir saldırgan, evinin çevresinde keşif yaparken Başkan Karaca'ya ateş açmış, Karaca ayağından yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren zanlı ile ona yardım eden 5 kişiyi gözaltına almıştı. Saldırganın giydiği kıyafet ve kullandığı seri numarası bulunmayan tabanca, Karaçulha Mahallesi’ndeki bir otluk alanda ele geçirilmişti.