27 Mayıs 2026, Çarşamba 23:22
Son Dakika | GÜNCEL

Fransa'da Seçimlere Dış Müdahale İddiaları: İsrailli BlackCore Firması Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, Ulusal Meclis'teki oturumda, İsrailli BlackCore şirketinin seçimlere müdahale ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakan, yasal süreç başlatıldığını ve resmi kurumların raporların kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Fransa'nın Ulusal Meclisi’nde düzenlenen bir oturumda, İçişleri Bakanı Laurent Nunez, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Nunez, seçim kampanyalarında Filistin halkına destek vermeyi öncelikli hedeflerinden biri haline getiren sol eğilimli Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi'ne ait belediye başkan adaylarına yönelik İsrailli BlackCore firmasının dezenformasyon yaydığı iddialarının gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

İsrailli Şirket Üzerine Yasal Süreç Başlatıldı

Nunez, iddialar üzerine İsrailli BlackCore firması hakkında bir yasal sürecin başlatıldığının altını çizerek, hükümetin durumu tam şeffaflık içerisinde ele aldığını belirtti. Ayrıca, çevrim içi dezenformasyonla mücadele etmekle görevli Viginum kurumunun bu konudaki raporunun da kamuoyuna sunulacağını ifade etti.

Fransız Siyasetçilerin Tepkileri

LFI Milletvekili Clemence Guette, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, BlackCore firmasının Fransız seçimlerini manipüle etmeye çalıştığını ve adayları hakkında sahte bilgiler yayıldığını vurguladı. Benzer bir şekilde, LFI Milletvekili Sophia Chikirou da firmanın bu tür eylemde bulunmasını 'sürpriz' olarak değerlendirdi ve belediye seçimlerine yönelik dış müdahaleyi kınadı.

Son olarak, LFI'nin Toulouse kentindeki belediye başkan adayı François Piquemal, gerçekleştirdiği yerel seçimde dış müdahale bulunduğu iddialarıyla seçimin iptalini talep etmek amacıyla idari mahkemeye başvuracağını açıkladı.