27 Temmuz 2026, Pazartesi 01:52
Son Dakika | DÜNYA

Hamas'tan Önemli Açıklama: Kahire'de Ateşkes Müzakereleri Başladı

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Hamas heyetinin Kahire'de bulunduğunu belirterek, ateşkes anlaşmasının uygulanması için kabul edilebilir yaklaşımların sunulduğunu ve arabulucular tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, örgütün Kahire'de müzakerelerde bulunduğunu duyurdu. Kasım, Hamas ve diğer Filistinli grupların, ateşkes anlaşmasının uygulanması sürecinde ''kabul edilebilir ve mantıklı yaklaşımlar'' sunduğunu belirtirken, bu yaklaşımların arabulucular tarafından olumlu karşılandığını vurguladı.

'Top Şu An Arabulucuların Elinde'

Ziyaretin, bu önerilerin hayata geçirilmesi bağlamında gerçekleştirildiğini belirten Kasım, İsrail'i üzerinde anlaşılan maddelere uymaya zorlamak için ''topun şu anda arabulucuların sahasında'' olduğunu ifade etti.

'Sorumlu Tutum ve Çaba Var'

Kasım sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hamas ve Filistinli gruplar, üzerinde mutabık kalınan konuların hayata geçirilmesi için sorumlu bir tutum sergilemekte ve arabulucuların da bu konuda bir çabası bulunmaktadır.''

'Tüm Engelleri Kaldırmaya Hazırız'

Dahası, Kahire İhbariye televizyon kanalı, bir Hamas heyetinin, ateşkes planının ikinci aşamasını müzakere etmek üzere Mısır'a ulaştığını bildirdi. Kanal, Hamas liderlerinin ABD Başkanı Donald Trump'ın barış planını tam desteklediklerini ve karşılarına çıkan tüm engelleri kaldırmaya hazır olduklarını aktardı. Görüşmelerin olumlu bir atmosferde gerçekleştiği ve Trump'ın barış planının uygulanabilmesi konusunda büyük bir iyimserliğin hâkim olduğu kaydedildi.