15 Haziran 2026, Pazartesi 20:27
Son Dakika | GÜNCEL

İçişleri Bakanı Çiftçi, 19,096 Emniyet Personelinin Yeni Görev Yerlerini Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü 2026 Yılı Genel Atama Dönemi'nde 19,096 emniyet personelinin yeni görev yerlerini belirlediklerini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı önemli bir açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü 2026 Yılı Genel Atama Dönemi'ne dair bilgileri paylaştı.

Çiftçi, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 2026 Yılı Genel Atama Dönemi kapsamında, 1528 amirimiz ve 17 bin 568 polis memurumuz olmak üzere toplam 19,096 kahraman emniyet personelimizin yeni görev yerlerini belirledik" ifadelerini kullandı.

Görevini sürdüren emniyet personelinin milletin huzurunu sağlamak için gerekli fedakarlıkları gösterdiğini vurgulayan Bakan Çiftçi, "Her biri, milletimizin huzuru, devletimizin güvenliği ve kamu düzeninin muhafazası için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Yeni görev yerlerinde de aynı inanç ve azimle hizmet vermeye devam edeceklerdir" dedi.

Türk Polis Teşkilatı’nın, devletin gücünü ve milletin duasını omuzlarında taşıdığını belirten Çiftçi, yeni atamalarının Emniyet Teşkilatı'na ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek, güvenlik personelinin her türlü tehlikeden korunması ve görevlerinde başarılar için dualarını iletti.