28 Mayıs 2026, Perşembe 00:11
Son Dakika | GÜNCEL

İsrail'de Terörist Ben-Gvir Sahnede: Aktivistlere Yönelik Aşırı Muamele

İsrailli gazeteci, Gazze'ye yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulan Kürüsel Sumud Filosunun aktivistlerinin Aşdod Limanı'ndaki görüntülerini paylaştı. Aktivistlerin yaşadığı kötü muamele ve sorunlar gündeme getirildi.

İsrailli bir gazeteci, Gazze'ye insani yardım götürmek ve ablukayı aşmak amacıyla yola çıkan Kürüsel Sumud Filosunun aktivistlerinin, uluslararası sularda hukuksuz bir şekilde alıkonularak Aşdod Limanı'na getirildiğine dair görüntüler paylaştı.

Aktivistler Aşdod Limanı'nda Tutsak

Limana ulaştırılan aktivistlerin, elleri bağlı ve zorla yüz üstü yere yatırılmış halde bir çadır içinde tutuldukları görüldü. Bu görüntüler, oldukça endişe verici bir durumun yaşandığını ortaya koydu.

Maske takmış birçok İsrail polisinin yer aldığı alanda, bazı aktivistlerin ellerinin ters kelepçelendiği ve farklı bir bölgeye götürüldüğü de dikkat çekti.

İbranice Müzik Dinletisi ve Hakaretler

Yaşanan kötü muameleye dair dikkat çeken detaylar arasında, aktivistlere hoparlörden İbranice şarkılar dinletildiği duyulurken, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in de elinde İsrail bayrağıyla aktivistleri hedef alarak hakaretler savurduğu görülüyor.

428 Aktivist Söz Konusu

İsrail ordusunun, 18 Mayıs'ta 44 ülkeden 428 aktivist ile birlikte olduğu 50 tekneden oluşan filoya yönelik gerçekleştirdiği saldırı, 600 deniz mili uzaklıktaki uluslararası sularda gerçekleşti. İlgili filoda 78 Türk vatandaşı da bulunuyordu.

Küresel Sumud Filosunun amacı, Gazze’nin ablukasını aşmak ve bölgeye insani yardım ulaştırmaktı. Ancak, bu misyon modern tarihin en kötü muamelelerinden birine maruz kaldı. Önceki yıllarda yapılan benzer saldırılarla, bu tür eylemlerin sürdüğü ve uluslararası hukukun hiçe sayıldığı gözler önüne serildi.