İstanbul'un çeşitli ilçelerinde düzenlenen narkotik operasyonları, uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen etkin mücadele kapsamında dikkat çekici sonuçlar doğurdu. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarının tespiti ve yakalanması amacıyla titiz bir çalışma yürüttü.
Dün ve bugün yapılan operasyonlar sonucu Şişli, Esenler ve Esenyurt ilçelerinde belirlenen 4 ikamet ile 1 araca baskın düzenlendi. Bu operasyonda, yaşları 18'den küçük de dahil olmak üzere toplam 7 şüpheli yakalandı.
Baskınlarda, 116 kilo 390 gram metamfetamin, 34 kilo 800 gram skunk, 249 adet sentetik ecza, 10 gram afyon sakızı, 39 kilo 700 gram uyuşturucu imalatında kullanılan kimyasal maddeler, farklı uyuşturucu üretiminde kullanılan malzemeler, 8 hassas terazi, 2 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 34 mermi ile 3 bin 200 lira nakit para ele geçirildi.
Gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyete götürülerek ifadeleri alındı. Polis kaynakları, 2 şüphelinin adli makamlara sevk edileceğini, geriye kalan 5 kişi üzerine süregelen tahkikat işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.