İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından aniden etkili olmaya başlayan sağanak yağış, kenti olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, yağış nedeniyle zor anlar yaşarken, su birikintileri de yürümekte güçlük çekmelerine neden oldu.
AKOM Tarafından Yapılan Uyarı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi AKOM, sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası, Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda etkili olan gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceğini duyurdu. Tahminlere göre, önümüzdeki üç saat içinde İstanbul’un çeşitli bölgelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.
Yağışların yerel ve kısa süreli olabilmesi öngörülürken, bazı alanlarda metrekareye 10-15 kilogram şeklinde düşmesi bekleniyor.
Kadıköy'de Su Birikintileri Oluştu
Özellikle Kadıköy D-100 Karayolu üzerinde yaşanan su birikintileri, yollarda adeta göl görünümüne neden oldu. Aniden bastıran yağmura yakalanan sürücüler, trafik akışında zorluklar yaşadı.
Rögarların Taşması Sorunu
Diğer bir sorun ise, Uzunçayır metrobüs durağı yakınındaki yolda rögarların taşması oldu. Bu durum, trafikteki araçların ve otobüslerin zor anlar yaşamasına sebep oldu. Yağmurun, kent genelinde Anadolu Yakası'nın ağırlıklı bölgelerinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
Genel Hava Durumu Tahmini
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, bazı illerde ise sağanak ve gök gürültülü yağışların yaşanacağı öngörülüyor. Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Balıkesir, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusuyla Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi öngörülüyor.