27 Temmuz 2026, Pazartesi 05:03
Son Dakika | GÜNCEL

Kadıköy'de 'İş Garantili Güvenlik Sertifikası' İle Dolandırıcılık İddiaları: İcra Şoku Bekleniyor

Kadıköy'deki bir danışmanlık firması, 'İş garantili güvenlik görevlisi sertifikası' vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gündeme geldi. İş arayanlardan kapora talep ederek imzalattıkları belgelerle icra takibi başlatıldığı öne sürüldü.

Kadıköy'de faaliyet gösteren bir danışmanlık firmasının, internet ve sosyal medya üzerinden yayımladığı 'İş garantili güvenlik görevlisi sertifikası' ilanlarıyla çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiaları gündeme geldi. Başvuru sürecinde iş arayan bireylerden kapora talep eden firma, imzalattığı sözleşmelerle zarar görenlerin icra takibine maruz kalmasına neden oldu.

19 yaşındaki G.Y., yaşadığı dolandırıcılık vakasını şu sözlerle aktardı: 'İşe girmeden önce, 7 bin lira kapora talep ettiler. Ancak 3 yıl sonra icra takibi başlatıldığını öğrendim. Günümüzde bu meblağ, gençler için ulaşılması zor bir rakam' dedi.

Mağdurlar arasında bulunan birçok kişi, güvenlik sertifikası alabilmek için imzaladıkları belgelerin, dolandırıcılıkla sonuçlandığını ifade etti. Avukat İbrahim Güllü, 'İş arayanlardan senet niteliğinde belgeler imzalatılıyor. Bu firmanın sertifika verme yetkisi olmadığı da biliniyor; dolayısıyla tamamen bir dolandırıcılık olayı söz konusu.' şeklinde konuştu.

Öte yandan, dolandırıcılık mağdurları arasında bulunan D.K., maddi durumları nedeniyle zor bir süreç yaşadıklarını, firmanın kendilerini Yargı'da tehdit ettiğini ifade etti. 'İmzaladığımız belgeleri yargıya sunduklarında, bunun bir senet olduğunu ve ne olursa olsun geçerli olduğunu söylediler' diye ekledi.

Bu dolandırıcılığı teşhir eden Avukat Güllü, 'Firmanın kapatılması ve sorumluların cezai takibe alınması gerekmektedir. Bununla ilgili yüzlerce şikayet geliyor' dedi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, 'Tüketiciler imza attıkları belgelerin bir örneğini talep etmelidir.' diyerek kamuoyunu uyardı.