27 Temmuz 2026, Pazartesi 02:51
Son Dakika | GÜNCEL

Kerem Kınık, Kızı Zehra Kınık'ın Cezaevi Durumunu Açıkladı

Eski Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kızı Fatıma Zehra Kınık Demir’in cezaevinde bulunduğunu sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Kızı, bir kaza sonucu 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eski Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in bir süre önce cezaevine girdiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Kerem Kınık, yaptığı paylaşımda, "Sevgili kızım Fatıma Zehra Kınık Demir, karıştığı bir kaza nedeniyle hüküm giyerek cezasını çekmekte. Medyada ailemizin hedef alındığını gördüğümde bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşma gereği hissettim." ifadelerini kullandı.

Kaza ve Ceza Süreci

9 Temmuz 2024 tarihinde Beykoz'da meydana gelen kaza, Fatıma Zehra Kınık Demir'in kullandığı aracın motosikletle çarpışması sonucu yaşandı. Kazada motosiklet sürücüsü Batın Barlasçeki, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Kınık, "Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi, hem motosiklet sürücüsü hem de müteveffa olarak bilinen genci kusurlu buldu" diye açıklamada bulundu.

İddianame ile yargılanan Fatıma Zehra Kınık, ilk davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmış fakat daha sonra çeşitli itiraz süreçleri yaşanmıştır. Kaza ile ilgili olarak yaralanan diğer iki kişi, sanık Demir ve motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk, farklı ceza süreleri almışlardı. Ancak maktulün ailesi, Demir hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiğini duyurdu.

Kerem Kınık, kızı için empati gösterirken, tüm taraflar için baş sağlığı diledi. "Rabbim, hayatını kaybeden yavrumuza rahmet eylesin, acılı ailesine sabır nasip etsin" ifadelerini kullandı.