27 Mayıs 2026, Çarşamba 22:28
Son Dakika | GÜNCEL

Kurban Bayramı Tatili İçin Yoğun Yola Çıkış: Son Durum ve Araç Kuyrukları

Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatili için yola çıkan tatilciler, sabah saatlerinden itibaren Anadolu Otoyolu'nda yoğun bir trafiğe neden oldu. Özellikle Bolu geçişinde uzun araç kuyrukları gözlemlendi.

Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatili için sabahın erken saatlerinde yola çıkan tatilciler, Türkiye'nin dört bir yanını etkileyen büyük bir göçün startını verdi. Özellikle Bolu geçişinde yaşanan yoğun trafik, Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönünde uzun araç kuyruklarının oluşmasına sebep oldu.

İstanbul yönünden hareket eden tatilcilerin, Karadeniz illerine doğru yola çıkmasıyla birlikte, yol güzergahları üzerindeki dinlenme tesislerinde de belirgin bir yoğunluk yaşandı. Bahar mevsiminin tadını çıkarmak isteyen tatilciler, mola vermek için bu tesisleri tercih etti.

Ayrıca, jandarma ekipleri, oluşabilecek aksaklıkları önlemek adına yol güzergahlarında denetimlerini sıklaştırmış durumda. Sürücülerin güvenli bir yolculuk geçirmeleri amacıyla yapılan bu denetimlerin, seyahat edenler açısından büyük önem taşıdığı ifade ediliyor. (DHA)