27 Mayıs 2026, Çarşamba 23:22
Son Dakika | GÜNCEL

Malatya'da 5.6 Büyüklüğündeki Depremin Ardından İçme Suyu Uyarısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Valiliği, 5.6 büyüklüğündeki depremin su kaynaklarında yarattığı etkiler nedeniyle içme suyu kullanımında dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MASKİ Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği, Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından içme suyunda belirli bir bulanıklık yaşandığını duyurdu. Depremin su kaynaklarında yarattığı doğal hareketlilik sebebiyle, şebekeye verilen suyun kalitesinde geçici sorunlar gözlemleniyor.

MASKİ tarafından yapılan açıklamada, "Gündüzbey Kaptajı’nda meydana gelen bulanıklığın, depremin etkilerinden kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Ekiplerimiz, bölgedeki su analizi ve kontrol çalışmalarını dikkatle sürdürüyor. Halk sağlığını korumak adına gerekli tüm teknik müdahaleler de aralıksız şekilde devam etmektedir" ifadesi yer aldı.

Malatya Valiliği ise, su berraklığı normal seviyeye ulaşana kadar vatandaşların içme suyu kullanımında daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Valilik, toplum sağlığının öncelikli olduğuna dikkat çekerek, tedbir amaçlı uyarıda bulundu.