Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık vakalarına karşı önemli bir adım attı. Asayiş Şube Müdürlüğüne yapılan başvurular sonucu, bazı kişilerin kendilerini polis olarak tanıttığı ve dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. Şikayetçiler, bu sahte polislerin yönlendirmesiyle toplamda 3 bin 600 dolar, 3 bin 400 euro, 70 bin TL, 32 tam altın, 5 yarım altın, 19 çeyrek altın ve 52 gram altını, şüpheli bir kişiye teslim ettiklerini bildirdi.
Olayın ardından Mersin ve Adana'da başlayan titiz çalışma ve takiplerin neticesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyon sonucunda, dolandırıcılık faaliyetlerinde yer alan 8 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda, bu kişilerin toplamda 12 vatandaşı dolandırdığı belirlendi.
Şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 54 bin 240 TL, 13 cep telefonu, 10 banka kartı, 1 flaş bellek, 1 tabanca, 2 şarjör ve 2 adet 7.65 çapında mermi ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkemede yapılan değerlendirmeler sonucu, 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli için ise adli kontrol kararı uygulandı. Olayla ilgili gelişmeler ve detaylar, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.