ABD Başkanı Donald Trump'ın Ankara'daki NATO Zirvesi'nde Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışıyla ilgili yaptığı olumlu açıklamalar, uluslararası arenada geniş yankı buldu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, gazetecilerin F-35 konusundaki soruları üzerine, bu konuda yorum yapmayacağını, ancak NATO'nun temel prensiplerinin önemine dikkat çekerek, "Bir ittifakın temelinde komşuluk anlayışı olmalıdır. Böyle bir tehdit altında, yasal haklarımızı kullanmalıyız," ifadelerini kullandı.
Miçotakis, Türkiye'deki zirvede, ilişkilerin geliştirilmesini savunduğunu belirtti. "Ankara'yı ziyaret etmek benim için her zaman bir zevkti. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi yönündeki inancım hep tam oldu," dedi. Özellikle Yunanistan'ın, NATO'ya olan taahhütlerinin sarsılmaz olduğuna vurgu yaparak, "Şu anda silahlı kuvvetlerimiz için 25 milyar avroluk bir modernizasyon programı uyguluyoruz," ifadesini kullandı.
Öte yandan, Macaristan Başbakanı Peter Magyar, NATO'nun birliği ve gücü konusuna vurgu yaparak, "Macaristan, Ukrayna'ya ne asker ne de silah göndermeyecek," şeklinde açıklamalarda bulundu. Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev ise NATO Zirvesi'nin, Euro-Atlantik güvenliğinin sağlanması adına kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.