Pakistan, ABD ve İran arasındaki barış müzakerelerini canlandırmak için aktif rol üstleniyor. İçişleri Bakanı Mohsin Naqvi, Tahran ziyaretiyle önemli mesajları İran'a taşıdı.
Pakistan, ABD ile İran arasında tıkanan barış müzakerelerine arabulucu olarak katkı sağlamak amacıyla diplomatik çabalarını artırıyor.
İKİNCİ KEZ TAHRA N'DA
Pakistan İçişleri Bakanı Mohsin Naqvi, yalnızca bir hafta içinde ikinci kez Tahran'ı ziyaret etti. Bu ziyaretin temel amacı, müzakereleri yeniden canlandırmak ve iki taraf arasında iletişimi güçlendirmek oldu.
NE OLMUŞTU?
Naqvi, önceki gün İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan tarafından kabul edilirken, bugün de İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, ABD ile İsrail arasındaki çatışmalara son verilmesine yönelik öneriler masaya yatırıldı. Ayrıca, Naqvi, ABD'nin son mesajlarını İranlı yetkililere iletti.