27 Temmuz 2026, Pazartesi 02:52
Son Dakika | GÜNCEL

Seferihisar Belediyesine Yönelik Rüşvet Soruşturmasında 20 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

İzmir'de gerçekleştirilen rüşvet soruşturması kapsamında 20 kişi gözaltına alındı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de dahil olmak üzere şüpheliler adliyeye sevk edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen rüşvet soruşturmasında, Seferihisar Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in de bulunduğu 19 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet Binası'ndan Seferihisar Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturma, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Seferihisar Belediye Başkan yardımcıları N.H. ve İ.K, ayrıca İzmir Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi D.B'nin de aralarında bulunduğu toplam 26 kişi hakkında yürütülüyor. Soruşturmaya dair ilk aşamada, 25 Haziran'da İzmir'in yanı sıra İstanbul, Adana ve Aydın'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in annesi Meryem Yiğit ve bir diğer şüpheli Ö.F.S, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile İzmir Büyükşehir ve Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi D.B. ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheli de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı.