20 Mayıs tarihinde, Antakya ve çevresinde metrekareye düşen 157.2 kilogram yağış, bölgedeki yaşamı durma noktasına getirdi. Özellikle Antakya, Defne, Reyhanlı ve Samandağ ilçelerinde etkisini ciddi şekilde hissettiren bu sağanak yağış sonucunda can kaybı yaşandı.
Antakya'nın Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde yer alan müstakil bir evin çökmesi sonucu 15 yaşındaki Abdulhannan El Muhamme, Defne-Samandağ arasındaki yolda, çöken alana düşen 66 yaşındaki Nedim Habeşoğlu ve sel sularına kapılan 62 yaşındaki Şahut Kimyonok hayatını kaybetti. Ayrıca, Karaçay Nehri'ne düşen 19 yaşındaki Deniz Hoşgel'in yanında bulunan Musa Paşa'ya ise ulaşılamadı.
OLANLARIN BİLANÇOSU: 5 CAN KAYBI
AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sahil güvenlik güçleri ile birlikte nehirde yeniden arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yapılan aramalar sonucunda, Musa Paşa'nın cesedi yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta, zeytin bahçesinde ve çamurda bulundu. Böylece, sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.
ANNE FERYADI YÜREKLERİ BURKTU
Otopsi sonrası cenazesi aile bireylerine teslim edilen Musa Paşa, Samandağ Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılanlar arasında Samandağ Kaymakamı Muhammed Yiğit Yıldırım ve belediye başkanı Emrah Karaçay da bulunuyordu. Tören sırasında Musa Paşa'nın annesi Yenal Paşa, oğlunun tabutuna sarılarak, "Polis olacaktın yavrum, sınavın yaklaşmıştı. Nereye gittin? Arkadaşların hepsi burada, sen neden bıraktın bizi?" diyerek feryat etti. Bu duygusal an, katılan herkesin gözyaşlarını tutamayarak yas tutmasına neden oldu.
Musa Paşa'nın cenazesi dualarla toprağa verildi. Bu trajik olay, sel felaketinin yalnızca maddi kayıplara değil, insan hayatına da mal olabileceğinin acı göstergesi oldu.