27 Temmuz 2026, Pazartesi 05:05
Son Dakika | GÜNCEL

Silivri’de Yeni Parti Zirvesi: Kamuoyu Araştırmaları Umut Veriyor

Kamuoyu araştırmaları, yeni partinin oy oranının %30'un üzerine çıktığını gösteriyor. CHP’nin baraj altında kalma ihtimali, partinin mevcut durumunu sorgulatıyor. Kılıçdaroğlu cephesi ise bu durumu değerlendiriyor.

MEHTAP GÖKDEMİR, Ankara - Yeni yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi arenada önemli bir gelişmeyi işaret ediyor. Araştırmalara göre, yeni kurulan parti, oy oranını %30'un üzerine çıkarmayı başardı. Bu durum, CHP’nin barajı geçme ihtimalinin sorgulanmasına neden oluyor. CHP’nin yönetimindeki isimler, kamuoyundaki nabzı tutarak durumu değerlendirme çabalarına devam ediyor. Parti kurmayları, ‘CHP bir marka ve kimse bu markadan vazgeçemez’ diyerek, ‘Anket sonuçlarına göre CHP’nin oyu kabaca %30 civarında. Bunun %10’u Kemal Kılıçdaroğlu’na, %10’u Özgür Özel’e, geriye kalan %10 ise belirsiz konumda bulunan seçmenlere ait’ şeklinde yorum yapıyorlar.

Kaptan Fırtınada Lâzım

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Zonguldak’ta yaptığı bir konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenli alan yaratma söylemine dikkat çekerek siyaset gemisini limana çekmek yerine menzil hedefine ulaşmanın önemine değindi. “Kaptanın fırtınada olması gerekiyor, zor süreçlerde liderlik yapabilmesi adına,” diyen Özel, geçmişte Ecevit örneğini hatırlatarak, CHP’nin gelecekte yapılacak seçimlerde de başarısını sürdürmesi gerektiğine vurgu yaptı. Özel, “Seçimlerdeki iddiamız, partimizi birinci çıkartmaktır. Bu hedefle Zonguldak’ta başarı elde ettik ve 47 yıl sonra Türkiye’nin en büyük partisi olmayı başardık” ifadelerini kullandı.