27 Mayıs 2026, Çarşamba 22:27
Son Dakika | GÜNCEL

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'dan Çarpıcı İfadeler: 'Özgür Özel'e 1 Milyon Lira Verdim'

Tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak amacıyla savcılıkta 5 saat süren bir ifade verdi. İfadesinde CHP içindeki siyasi çalışmaları ve Özgür Özel'e yönelik dikkat çeken iddialarda bulundu.

Tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edildikten sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için savcılıkta kapsamlı bir ifade verdi. Toplamda 5 saat süren ifade, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili çarpıcı detaylar içeriyor.

''Kurultay İçin Çalışmalar Yaptım''

Yalım, ifadesinde CHP'nin kurultayı için sahada aktif bir rol üstlendiğini ve bu süreçte bazı illerde delegelerle birebir görüşmeler yaptığını belirtti. Özgür Özel’e destek sağlamak amacıyla özellikle Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi bölgelerde çalışmalar yaptığını vurguladı.

''Delegelerin Çocukları İçin İş Taahhüdü''

İfadesinde ayrıca, delegelere destek sağlamak karşılığında onların çocuklarının işe yerleştirileceği yönünde iddialar bulunduğunu ifade etti. Bu bağlamda, büyükşehirlerde CV gönderimleri ile ilgili belgelerin bulunabileceği ve bu durumların telefon kayıtlarında görülmesinin mümkün olduğu belirtildi.

''115 Delegenin İmzasını Topladım''

Yalım, Özgür Özel için 115 delegenin imzasını topladığını ve bu imzaları Selin Sayek Böke’ye teslim ettiğini de sözlerine ekledi.

''Uşakspor İddiaları''

Uşak Belediyesi ve Uşakspor ile ilgili yaptığı iddialarda ise, futbolcuların belediyede çalışıyor gibi gösterilip maaş ve sigorta ödemelerinin burada gerçekleştirilmediğini öne sürdü. Aynı zamanda, futbolculara nakit ve çeklerle ödemeler yapıldığını açıkladı.

''Mavi Valiz İle Gelen 1 Milyon Lira''

Tutuklu Başkan, daha önceki ifadelerinde Özgür Özel'in VIP aracının dönüşümü ile ilgili bir iddialarda bulundu. 2023 yılında kendisine Özgür Özel tarafından gönderilen bir mesajda, 'Yarın sağlam bir paket olarak Denizli’de benim mavi valizimin içerisine koy' ifadeleri yer aldığını belirterek, bu çerçevede 1 milyon liranın başka bir şahıs aracılığıyla teslim edildiğini iddia etti. Yalım, ifadesinde çok sayıda başka dikkat çekici konuya da yer verdi.