Antalya'nın Kumluca ilçesinde gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağışın ardından aniden meydana gelen hortum, Serik Mahallesi'ndeki birçok serayı etkisi altına aldı. Hasar tespit çalışmaları sabah saatlerinde başladı ve çiftçiler, hasar gören alanlarda yoğun bir şekilde çalışmaya koyuldu.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, zarar gören üreticileri ziyaret ettiklerini belirtti. Kökce, "Bu yıl ne yazık ki çiftçilerimiz için doğal afetlerle dolu bir yıl oldu. Gece meydana gelen hortum sonrası bazı seraların zarar gördüğünü öğrendik. Devletimizin çiftçilerimize gereken desteği vermesini umuyoruz," dedi.
Sarıkavak Mahalle Muhtarı Cevdet Girgin ise, saat 03.30 sularında başlayan yağmurla birlikte hortumun aniden ortaya çıktığını vurgulayarak, bu durumun çiftçilerin çalışmalarını olumsuz etkilediğini ifade etti.